Tuesday, 16 June 2009

Loppisfynd

Det här med loppis är något som jag länge tyckt varit bra i teorin, men i praktiken inte riktigt kommit iväg på så ofta. Så i helgen var jag för första gången på loppisen på Nolia. Himla skoj! De lite mer erfarna loppisbesökarna jag följde med dit, de tyckte tydligen att det var lite lite bord... Men jag älskade det! Så himla mycket fina saker!

Gjorde ett par fynd, som jag tänkte visa er:Först lite praktiska saker, en lampa att ha bredvid sängen, en hushållsvåg till syltkokningen i höst och en mandelkvarn. För att jag inte hade någon och har saknat en.
Det största fyndet ekonomiskt var denna hushållsassistent för 80 kr. Följde med en massa delar, men de flesta hamnar nog på vinden så länge. För tillfället lär den mest komma till användning när det är dags för bullbak eller brödbak. Så skönt att inte behöva knåda för hand! Enda abret är var jag ska förvara den... behöver ett större kök.
Till sist min favorit: tekoppar som matchar tekannan jag hittade på Stockholms stadsmission i vintras. Jag fick ju en servis när jag var i Visby, och den tycker jag egentligen är finare. Den här var mest kul för att det är fint med hela te-set. Sen är de lite söta =)Se hur otroligt tunt porslinet är! Man kan se målningen på utsidan inifrån. Var lite läskigt att diska dem...

Det var allt! Väldigt nöjd med mitt loppisbesök och mina fynd.

1 comment:

Kajsa said...

Du fyndade du. Shit, de matchade verkligen tekannan. Är det samma märke, eller nåt sånt?