Monday, 12 April 2010

Easter, Family and New Shoes

Easter came and went by all too quickly, but what great days it was! My mother, my younger brother and mom's dog Elsa came to visit me and my sister. They arrived Thursday before easter and left Wednesday after. A very long weekend =)

We took things easy, just hanging out together. Ate a lot of food. Drank a lot of tea. My brother very sweetley fixed my computer, so now it runs a lot better. Mom helped me fit a basic toille/muslin (more about that later, hopefully). We played cards. Took long and shorts walks with Elsa. A very nice weekend! I love having my family visit, and am always so sad to see them leave. Everytime I wonder a bit as to why I've chosen to live so far away from them, but I really love my new hometown. It's just so far away. *Sigh* Why can't a girl have everything? At once? =)
I was a little lazy with the camera during the weekend, but here's a very tired little dog sleeping on my kitchen floor while we were playing games:

That's all from Easter. Now, I don't know about you guys, but here spring is coming and it's coming fast. I just love this time of the year! I've been on the lookout for a new pair of shoes and the week before Easter I won the auction for these on Tradera/Ebay:

They look completly unused, there wasn't even a mark in the leather in the bend over the toes! And the small cushions in the heels looks like no weight has ever been placed on them:


I'm so eager for a day at town, wearing my new shoes and a hat. It's finally warm enough for hats! Spring really is my favorite time of the year!

Last but not least: my new evening entertainment!

I've been saving the last episode of Foyle's war, because I just couldn't stand for the show to be over, and take my small forrays into England during WWII with it. I looked a bit at the cover of this show before Christmas, but it didn't seem like a good time to spend money on myself. Then Cathla called during Easter, saying it was on sale, my wonderful brother and my darling sister overheard and bought it as a surprise gift! Thank you so much, guys! You are the sweetest!
Hope you had a lovely Easter, and that your skies are as blue as our is today!
Love, Erika

8 comments:

Kajsa said...

Det är bedrövligt att vi alla ska bo så långt ifrån varandra. Jag började längta efter att skaffa hund igen när Elsa var här ;p, men jag måste vänta. Kramar

Erika said...

Jag vet! Jag blev också sugen på att ha hund, hon är ju så himla söt och härlig. Men sen kommmer jag alltid på att jag inte har tid, inte kan ha med en hund till jobbet och att det är så otroligt mycket jobb. För jag tar ju bara de enkla, trevliga delarna. Mamma får ju jämnt ta de svåra/tråkiga sakerna.
Men hon är bra mysig!

Kitten said...

Va härligt med besök av familjen, det var nog det jobbigaste med att bo utomlands, då man inte kunde träffas så ofta.

Söta skor förresten! Här är gatorna bara redan och även jag planerar klä mig i hatt, har tom några nya skapelser på gång, får se om de lyckas...Hoppas nya serien är sevärd!

Erika said...

Jag var utomlands tre månader för ett par år sedan och insåg då att jag aldrig kommer flytta från Sverige och familjen. Saknade dem för mycket! När bodde du utomlands? Var bodde du?

Tackar! =) Gångvägarna är bara här med, gick det inte otroligt fort? Men jag tycker att skiftet vinter-vår går mycket snabbare här norröver. Rätt skönt, betyder mindre slask och is =) På vissa ställen har de t o m börjat sopa gångvägarna! Då är det vår i Umeå...
Jag lovar att återkomma med omdömme på nya serien när jag sett några avsnitt!

Kitten said...

Jag bodde i staden Maidstone i Kent, England i nästan tre år (2004-2007). Studerade grafisk formgivning (kursen var i det närmaste ett skämt, tråkigt nog) två första åren och jobbade sista i en affär som sålde köks-grejor. Det viktigaste jag lärde mig där var ungefär hur fantastiskt bra vi har det här i norden (Finland), hur fint det är med 4 årstider och hur viktigt det är med familj och vänner egentligen. Så trots att jag fortfarande betalar tillbaka studielån för en kurs som gav så lite är jag glad att jag åkte.

Visst gick det fort, och nu börjar det tom dyka upp gräsmattor lite här och var! :)

Vart åkte du förresten när du själv var utomlands?

Erika said...

Kitten; Ibland kan det vara så med utbildningar, har jag märkt. Det är inte alltid kursen i sig som gör det värt att ha gått den, och sannerligen inte det fina jobbet man får efteråt. Har själv en halvklar kandidatexamen i historia... har tänkt göra klart den och göra den till en magister, men har tappat motivationen, och det är ju inte som att jag kan jobba inom det. Trots allt är jag glad att läste alla dessa på arbetsmarknaden oanvändbara kurser, för att läsa dem och att bo i olika städer har gett så väldigt mycket mer än bara ett jobb.

Jag bodde/besökte San Francisco, Kalifornien några månader för ca 5 år sedan. Jag arbetade som barnflicka åt goda vänner till familjen. Det var kul på många sätt, väldigt spännande att uppleva en annorlunda kultur. Träffade såklart massa trevliga människor och reste runt lite i närområdet. Det är dock inte ett jobb jag skulle vilja ha i längden, och trots att jag inte var borta så länge så saknade jag familjen. Och gudars vad jag saknade den svenska sommaren! Visst, det var varmt och soligt, men det var nästan för varmt. Det som jag verkligen saknade var sommarnatten. Allt detta fantastiska ljus! Det var då jag insåg att jag vill bo nära min familj, och jag vill bo med de svenska årstiderna.

Lol! Det här blev nästan ett nytt inlägg =)
Hoppas du haft en fin helg!
/Erika

Cathla said...

Jag var bombsäker att jag kommenterat innan, ja ja

Vad tycker du om serien? Jag har sett halva och kommer nog inte köpa nr2, men urgulligt av Kajsa och Joakim att köpa den, ibland är dina syskon så himla söta

ska förresten ha syjunta med din mamma i veckan :)

Erika said...

Cathla; =)
Jag tycker om den! Har börjat skriva ett lite längre inlägg om serien, men sen kom jag av mig av en bautaförskylning som hoppade fram ur en buske och attackerade mig...
Mina småsyskon är sannerligen väldigt söta! =) Nu när de är på lite längre håll så saknar jag dem och uppskattar dem mer.
Oh, syjunta... Jag kommer! Eller, hmmm, önskar... Ha så trevligt!
Kramar!