Sunday 6 December 2009

Christmas-y skirts!


Igår var Swingum Lindy Hoppers (vår lilla uppvisningsgrupp har fått ett namn! =) ) med i Snowflake singers julkonsert! De är en barbershopkör, dvs sjunger a capella och har mycket rörelse och små danssteg, klädbyten etc, ochbestår enbart av kvinnor. Det var första gången vi stod på en riktig scen, framför en sittande, betalande publik. Innan har vi dansat för förbipasserande som stannat till, eller andra dansare. Så det var allt lite pirrigt! Men såklart väldigt roligt =)
Då vi var en del i en proffsig konsert så ville vi se lite proffsiga ut vi med, så jag sydde röda juliga kjolar åt mig och Rita. Det var eg meningen att min skulle vara en klänning, men tiden tröt. Får se om klänningen dyker upp senare. De är eg inte så märkvärdiga, men är ändå lite stolt. Dels för att jag lyckades sy något som satt bra till någon annan, och dels för att jag sydde min egen kjol rekordsnabbt (klippte ut den i onsdags och har varit rätt så upptagen sen dess).
Så vi var matchande med röda kjolar, vita toppar, vita blommor i håret och svarta skor. Väldigt juligt, inte sant?

Yesterday Swingum Lindy hoppers (yey! Our little dance perfomance group finally has a name! =) ) danced in the Christmas concert of Snowflake singers, a local barbershop choir with only women. This was the first time we stood on a real stage, with a paying, sitting audience. Before, we've only danced for people passing by on the street, or our fellow dancers, so we were a bit nervous. But it was so much fun!
Since the choir and their concert were so proffesio
nal, we felt we also wanted to appear a bit more proffesional. For me, it meant coordinating our outfits =) So I sew skirts for me and Rita, quite basic, but I'm still a bit proud of them. First, I made something for someone else and it fit! Secondly, I just made mine very fast.
Don't we look Christmas-y in our red skirts, white tops, white hair flowers and black shoes?


Dessutom: en liten glimt av min ljuvliga underkjol från 50-talet, ärvd från mormor. Blev väldigt förtjust i kontrasten mot kjolen.

Also: a peak of my lovely 50s slip, from my grandmother. I was quite pleased with the effect of the white contrast against the skirt.
I realised that I've promised pictures of the slip, so here it comes!

Love, Erika

9 comments:

Kitten loves vintage said...

Grattis till ert första scen-framträdande! Kjolarna blev verkligen fina, och väldigt juliga också, underkjolen var inte så illa heller...I min samling finns det också enstaka kläder jag fått via min mormor, hon har dock alltid varit större i storleken än mig så jag har fått sy om lite.

Angående mitt och pojkvännens dansande så ska vi nog fortsätta efter julen, vi tänkte också försöka hitta nån veckoslutskurs med t.ex. tango och bredda våra kunskaper lite. Och nästa helg åker vi med husbilen på en slalom/skidresa till lappland, till en campingplats med live dansmusik på lördagskvällen...

Anonymous said...

Oh, jättefin kjol =) Du har fått en blogaward, den finns på min blogg så ta en sväng förbi =)

Erika said...

Kitten: Tackar! Min mormors gamla kläder brukar inte heller passa, underkjolarna är ett undantag. Hon är 15 cm kortare än mig och var supersmal som ung... Så därför är det lite kul att jag kan ha några av hennes gamla kläder! Hurra för resår! =)
Oh, tango! Har en plan om att jag vill lära mig det med. En kurs i taget, dock! I framtiden nån gång kommer det absolut bli tango (har kommit på att man faktiskt inte behöver göra allt på en gång ; ) )
Kombinerad skid- och dansresa låter superkul! Hoppas ni får en bra minisemester!

Bettie Booh: Tackar så mycket! Ska absolut gå in på din sida och kolla =)

Isabella said...

Jösses det låter verkligen spännande! jag dansar själv lindy hop jag med!:)

Miss Cherry said...

Fin du är, skorna är fantastiska, vart hittade du dem?

SchlagerElin said...

Ni är jättefina, både du och Rita! Bra jobbat där med kjolarna och allt :)

Erika said...

Isabella: Det var en klart häftig erfarenhet =) Vad kul att du också dansar lindy! Var någonstans i landet? Ska du på Snowball? Välkommen till min blogg!

Miss cherry: Tackar så mycket! Skorna är mina absoluta favoritdansskor, inköpta på Dans & gymshop på Gamla Brogatan http://www.dancegymshop.com/productDetails.aspx?productID=965&display=Dansskor:%20Låg%20klack men finns även en liknande sko för 100 kr mindre på Dansskor.se (gå in på damskor med mellanhög klack). Men mina är verkligen bra, har dansat i dem i ett par år nu och de är fortfarande lika sköna.

SchlagerElin: Tackar! Det var som sagt en himla kul erfarenhet. Jag gillar ju att stå på scen... =)

Anonymous said...

What a beautiful petticoat!

Erika said...

Thank you, Karen! I plan to copy it, when I find a soft and thin enough cotton. I think I'll skip the eyeletlace on all panels except the bottom panel, though. Sometimes they make the skirts look a bit bumpy =)