Friday, 20 November 2009

Nice packages in the mailbox this week

Last week I shopped a bit at Tradera (Swedish Ebay) and thrifted some very nice things. The blouse above is a 50s thing for my sister (her very first vintage item! I'm so proud =) )
Below is a "fake blouse" with a cute huge collor (what are these things really called in English? Anyone knows?)

My dear friends Malin and Johannes were married in August, but as it was a surprise wedding I of course didn't have a gift, so I came up with the idea of sewing them some dance clothes from the Swing era. Johannes will get a vest (I've got a pattern from -51 for that, a bit late, but it'll work) and a pair of pants. So imagine my delight when this zoot suit pattern turned up for auction! I'll probably alter the width of the pants to be more 30s, but it's going to be so much easier with a pattern to start from.
And last but not least, a pair of vintage stockings with seam, made in wool and nylon. So practical, and actually possible to wear a bit longer than the superthin stockings. I've been wishing for a pair, but thinking it an impossibility that any would appear at the market.
It's such a great feeling getting packages with the mail, it somehow feels like a gift, even though I've already paid for it =) Anyone else gets that feeling?
Have a great weekend!
Love, Erika

6 comments:

Kajsa said...

Den ser mer crèmevit ut på den här bilden, längtar efter att få prova den och ha den på lördag XD.

Kitten said...

Den där låtsas-blusen kallas för "dickie" om jag inte minns fel. Jag skulle gärna shoppa på tradera men det går väl inte från finland? Och här i landet är det tyvärr väldigt dåligt med vintage på våra online tradera-liknande sajter.

Men strumporna var verkligen ett fynd, med söm och allt! Zoot-mönstret ser bra ut det också, vilken fin idé att ge egenhändigt sydda kläder som bröllopsgåva! Och ja, även jag älskar att få paket på posten, hämtade mina nya skor idag, en gåva till mig själv! :)

Ha det fint!

Oh, glömde nästan, det finns otroligt mycket fina mönster/illustrationer på http://www.sovintagepatterns.com Har spenderat timmar med att ladda ner stora mängder till min inspirationsmapp...Kanske nåt du skulle gilla?

Erika said...

Just det! "Dickie" heter det ju! Tusen tack, Kitten, så frustrerande att inte komma på det när man vet att det finns någonstans i bakhuvudet =)

Strumporna är verkligen fina, och kliar inte alls kan jag berätta nu när jag prövat dem =) Oh, nya skor... Love it! Att sy till folk är bra presenter, så länge de har väldigt tålamod... vilket som tur är Malin och Johannes har. Jag är självlärd, så det blir inte rätt på första försöket, utan jag provar in många gånger. Tur att de bor nära, så kan jag springa över och nåla saker på dem =)

Tackar för länken! Den sidan hamnar i minneslistan, gud vad massa fina mönster! Framförallt var jag mycket imponerad av utbudet av 30-tals mönster, de är ju inte alldeles lätta att hitta. 40-tals mönster finns det ju gott om på Ebay och Etsy, men inte 30-tal. Var nära att köpa ett 40-tals från Etsy, innan jag insåg vad som tillkommer med tull, moms och postens avgift... Helt sanslöst! Har ni också bisarra införselavgifter i Finland?

Kitten said...

Kul att du gillade länken! Jag har aldrig vågat mig på att köpa nåt från utlandet via nätet, så jag vet inte riktigt hur det är med införelseavgifterna...Tycker inte det känns som att fynda då det kommer till en massa avgifter, föredrar också att se varan i verkligheten, speciellt om det inte går att returnera.

Hoppas du hade en fin helg!

Sarah said...

Advent är gode mysigt, jag instämmer! Blir dock ingen adventsljusstake för mig i år, men dock några enstaka tomtar och en stor stjärna i fönstret.Och en ljusslinga.

Har kommit så pass till ro som man kan säga. Även om det inte är ro-ro, har ganska fullt upp hela tiden. Men jag trivs :) Kommer dock inte vara här över jul, åker norrut dagen efter vi får lov. Nyår har jag fortfarande ingen aning om var jag kommer vara, men något säger mig att biljetterna till sthlm innan nyår kommer vara otroligt dyra så det lär nog vara out of the question. Men jobbet börjar om 7e, så innan dess är jag tillbaka. Är du kvar då - när åker du norrut igen?

Kram!

Erika said...

Kitten: Fyndkänslan försvinner onekligen när det kostar så mycket extra. Kläder vill jag gärna känna på, och skor vill jag helst prova, så där köper jag bara saker över nätet när de verkar bra och är billiga. Sömnadsmönster och liknande, det fungerar ju fint att köpa på auktionssajter. Det bör kollas upp, men jag är hyfsat säker på att det inte är några avgifter eller tull på att skicka efter saker från Sverige eller England, inom hela EU borde det vara tullfritt. Men en varningens ord: det är så lätt att fastna på t ex Tradera... =)

Sarah: tomtar och stora julstjärnor kan göra mycket för ett rum =) Kul att du trivs!
Vi lär dock inte vara i samma stad något under helgerna =( Jag är i Stockholm 23 dec-3 jan, så då lär vi missa varandra precis. Trist!

Kramar!